sunnuntai 4. lokakuuta 2009

Härkä


Astrologinen tulkinta
           

 

Härkä

Kestävyydestään ja voimastaan tunnettu Härkä symbolisoi lempeää energiaa, huoletonta, mukavuutta rakastavaa ja hitaasti innostuvaa etenkin intohimoon. Merkin edustajat ottavat rennosti ja arvostavat elämän mukavuuksia ja hienouksia. He eivät vaadi jatkuvaa, välitöntä huomiota, mutta ajan kanssa he paljastavat syvällisen, viehättävän ja puoleensavetävän luonteensa. Härän käytös on lohduttavaa, tukevaa ja sitä kuvaa kuiva ja maanläheinen huumori. Heillä ei ole ilmavia illuusioita tai tarpeetonta tunteiden kiihtymistä. Heidän todellisuudentajuinen asenteensa on virkistävä ja tervetullut tukikohta helpommin liiallisissa unelmissa, kiihkeissä intohimoissa tai epärealistisissa lupauksissa ja odotuksissa eläville. 

Härän lahja on kestävyys, pysyvyys ja sinnikkyys. Härkien sanotaan joskus olevan liian kiintyneita mielipiteisiinsä ja liian hitaita muutoksen tai henkisen motivaation omaksumiseen, mutta heidän näkemyksensä muodostuvat ja kypsyvät hitaasti, ja ne ovat kestäviä. Se, mikä muista saattaa näyttää itsepäisyydeltä, voi olla toisista olla luotettavaa vakuuttuneisuutta ja harvinaista pysyvyyttä. Härän omaksuessa mielipiteen tai solmiessa ystävyyssuhteen he kunnioittavat lupauksia ja liittoja ja pysyvät lojaaleina. 

Härkää on lähestyttävä oikealla tavalla, muutoin hänestä voi tulla liikkumaton objekti, jota vahvinkaan voima ei saa liikkeelle. Vaikka Härän luonne ei ole aggressiivinen , heillä on taistelussa todellista voimaa, päättäväisyys olla tekemättä mitään, paitsi olla paikallaan, kieltäytyä liikkumasta. Kyky liikkumattomuuteen on harvinainen kyky, ja kun Härkä päättää pysähtyä ainoa keino saada hänet liikkeeelle on hidas suostuttelu. Karkealla voimalla, pelottelulla ja uhkailulla ei ole vaikutusta Härkään, joka tietää vastapuolen väsyvän ennen häntä. 

Härät ovat luonteeltaan tyyniä, levollisia ja rauhallisia, ja eivät menetä malttiaan tai osoita vihaa ja aggressiota. Kun he tekevät niin, pelokkaina, he menettävät kosketuksen todelliseen voimaansa ja osoittavat heikkoutensa. He eivät vastaa vihaisesti helposti, joten tälläinen teko on jo osoitus suuresta vakavasta sisäisestä ahdistuksesta ja emotionaalisesta hämmentyneisyydestä, joka ansaitsee tulla otetuksi huomioon. Suuttuessaan Härät hyökkäävät ja raivoavat, ja he osoittavat ahdistuksensa hetkellisellä fyysisellä tuholla, melulla ja paiskinnalla ennemmin kuin henkisillä loukkauksilla, verbaalisilla iskuilla tai suunnitelmallisella hyökkäyksellä. Lopulta he ovat itse kaikkein eniten ahdistuneita ja pelästyneitä omasta tunteenpurkauksestaan, ja pyrkivät suojaamaan tämän haavoittuvuuden kovettamalla tunteensa. Härät eivät yksinkertaisesti halua käsitellä kaikkea, ja he ovat tähtimerkeistä kaikkein vähiten rehellisesti ja avoimesti kommunikoivia omien ajatusten ja tunteiden suhteen. 

Ihmissuhteet ja rakkaus ovat tärkeitä Härälle. He ujostelevat kevytmielistä romanttisuutta tai sitä mitä he pitävät huolimattomana rakkauden ilmaisuna. Härkää hallitsee Venus, mikä vahvistaa heidän taipumustaan maanläheisiin, sensuaalisiin iloihin, mieltymyksiin ja fyysisiin haluihin. Kaikki mikä lumoaa ja hemmottelee aisteja sekä tunteita on nautinnon lähde Härällä, jota kiinnostavat usein hienot vaatteet, pehmeä silkki, täyteläinen sametti, jalokivet, korut, taideteokset ja kauneus yleensä. Heidän taipumuksensa ovat yleensä sovinnaisia, mutta korostuneen sensuaalisuuden kautta he usein paljastavat todellisen luontaisen kykynsä värien, tuoksujen, pintojen, makujen, äänien ja näkyjen sekoittamiseen muiden ja itsensä iloksi. Pyrkimyksessään harmoniaan he vieroksuvat luonnollisesti kaikkea "rumaa", "halpaa" ja "raakaa", mitä muut saattavat virheellisesti pitää pelkkänä materialismina, vaikka se on heidän sensuaalisen luonteensa osoitus, minkä avulla vaatetus, koristeet ja hienostuneet ympäristöt laajentavat heidän sisäistä kauneudentajuaan. 

Rakastajina Härät ovat tunnetusti hyvin fyysisiä, paljon halua, vähän mielikuvitusta. He taipuvat aina konservatiiviseen ja perinteiseen, eivät pidä uudistuksista tai kokeiluista. Luottamus ja pysyvyys ovat tärkeitä kaikissa heidän ihmissuhteissaan. He eivät pidä hämmennystä aiheuttavista emotionaalisista peleistä, jotka johtavat heidän vähemmän ihailtavia taipumuksiaan lisäävään stressiin. Mustasukkaisuuden on väitetty olevan Härkien suurimpia vikoja, vaikka he eivät ole muita tähtimerkkejä taipuvaisempia siihen. He eivät osaa käsitellä mustasukkaisuutta hyvin, koska eivät luonnostaan juonittele ja osoittavat mustasukkaisuutensa suoraan ja selkeästi, tehden selväksi sitoumuksensa ja siihen heidän mielessään liittyvän vastuun. 

Härkää on sanottu ahneiksi, haluten pitää halussaaan ja omistaa, ja koska he yksinkertaistavat mielessään kaiken käsinkosketeltavaksi, luotettavaksi ja käytännölliseksi ja siksi todeksi, ja siksi mikä ei tällaista ole. Heillä on vaikeuksia abstraktien käsitteiden kanssa ja he eivät ole tunnettuja henkisestä notkeudesta, lateraalisesta ajattelusta tai keksimis- ja uudistamiskyvyistään. Heidän mielenkiintonsa kohteita ovat vakiintuneet periaatteet, joten he rakastavat historiaa ja perinteitä. Kotielämässä he kannattavat perinteisiä arvoja, ja kaupankäynnissä he sijoittavat varmoihin kohteisiin, kuten kiinteistöihin, antiikkiin ja kaikkeen mikä on saanut arvonsa ajan myötä ja tarjoaa hitaan ja vakaan tuoton. 
 
Maamerkkinä Härkä saa henkistä voimaa luonnosta ja maan tuotteista ympärillään. Maanviljely ja maatalous, samoin tuottoisuus ja luovuus, liittyvät Härkään, joka on onnellisimmillaan luodessan fyysiseen muotoon käsityksensä harmoniasta ja kauneudesta. Härät harjoittavat usein luovia taiteita, tai harrastavat kukkien asettelua, savenvalamista tai ruoanlaittoa. He rentoutuvat tehdessään konkreettisia asioita tarvitsematta osallistua liikaa emotionaalisesti tai henkisesti. Motivoiduttuaan he loistavat huomattavaa kestävyyttään ja sinnikkyyttään. Härällä on enemmän piilossa olevaa, salattua voimaa ja vahvuutta sekä vakautta olemuksessa ja luonteessa. 

Härässä ovat ylennyksessä Venus ja Kuu ja alennuksessa Mars. Härälle tyypillisiä fyysisiä piirteitä ovat täyteläinen, vahva ja voimakasrakenteinen olemus, hieman lyhyyteen taipuva keho, leveä otsa, suuri pää, silmät, suu ja huulet ovat yleensä huomiotaherättävät, tummat hiukset tai ihonsävy. 

Maamerkkien ilmansuunta on etelä ja Härän kaakko.

Härkä hallitsee anatomiassa kurkkua, kaulaa ja hartioita.

Härkään liittyviä sairauksia ovat kurkkuun ja kaulaan liittyvät sairaudet, kurkkukipu, nielurisat ja kystat, tulehdukset, katarri, ja kurkun haavaumat.

Paikat : Tallit hevosille ja karjalle. Viljelty maa ja laitumet syrjässä asutuksesta. Matalat talot ja mökit, ja taloissa matalat huoneet ja kellarit. Paikat lähellä lattiaa tai maata.

Maat ja kaupungit : Puola, pohjois-Ruotsi, Venäjä, Irlanti, Sveitsi, pohjois-Italia, Persia, Kypros, Iran, Lorraine ja Nantes Ranskassa, Parma, Bologna, Palermo, Mantova, Sienna ja Brescia Italiassa, Karlstad Ruotsissa, Novgorod Venäjällä, Wurzburg ja Leipzig Saksassa. 

Väreistä : Maanläheiset värit, ruskea, terrakotta, beige, etenkin vihreä.

Kivet ja mineraalit: Smaragdi, kupari, markasiitti, lapislazuli ja krysoliitti.

Härkä: 

Paavi Johannes Paavali II, Krisnamurti, Immanuel Kant, Kierkegaard, Sokrates, Ludwig Wittgenstein, Bertrand Russell, Leonardo da Vinci, Balzac, William Shakespeare, Daudet, Rabindranath Tagore, Tsaikovski, Brahms, Sergei Prokofjeff, Miro, Jean-Paul Gaultier, Christian LaCroix, Audrey Hepburn, Sigmund Freud, Oskar Schindler, Hitler, Ribbentrop, Saddam Hussein, Ho Tshi Minh, Ajatollah Khomeini, Eva Peron, Lenin, Aleksanteri II, Macchiavelli, Robespierre, Oliver Cromwell, Katariina Suuri, Nikolai II, keisari Hirohito, Florence Nightingale, Tsernobyl 1986 
Astrologinen tulkinta
           

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti