sunnuntai 4. lokakuuta 2009

Oinas


OinasOinaaseen liittyvät luovuus, energia, innostuneisuus ja rohkeus. 

Aurinko symbolisoi tietoisuutta,yksilöllisyyttä, sekä selvää suuntaa ja määrittelyä, tahdon voimaa, joka nousee vaiston yli, ja ottaa vallan. Auringon ollessa vahvassa asemassa syntyneet ihmiset, kuten Oinaat, arvostavat rehellisyyttä ja totuutta, vihaavat huijausta ja haluavat asiat ilmaistavan selkeällä, loogisella tavalla. Hienovaraiset sävyerot ja vihjaukset eivät merkitse heille mitään. Heidän vahvuutensa on selkeydessä ja avoimuudessa, ja heikkoutensa kyvyttömyydessä tuntea mistä puhutaan ja herkkyyden puutteessa niiden suhteen, jotka odottavat heidän kykenevän lukemaan ajatuksiaan. 

Oinaiden planetaarinen hallitsija Mars tuo toimintaa ja impulssin hyökätä tai lyödä takaisin. Hyvin sijoittuneena Mars antaa rohkeutta, pelottomuutta, kunnioitettavaa johtajuutta, riskonottokykyä ja rakkauden haasteisiin. Huonosti sijoittuneena Mars voi ilmentää tarpeetonta aggressiota.

Oinaiden kunnianhimo on halua olla ensimmäisenä, ei kenenkään varjossa. Tämä taipumus johtaa heidät usein konfliktiin niiden kanssa, jotka muutoin olisivat auttaneet heitä, mikäli he olisivat suunnitelleet lähestymistapansa huolellisemmin. Oinaalla on taipumus taistella elämänsä halki, ja he pysyvät uskollisina aisteilleen, vaistoilleen ja impulsseilleen. Oinaat eivät välitä sosiaalisista konventioista, joita he pitävät tekopyhyytenä. 

Aurinko on ylennyksessä Oinaassa, ja merkin edustajilla on vahva pyrkimys mielen ja hengen itsenäisyyteen, mutta tätä tavoitelleessaan he usein murskaavat muiden vapauden tai oikeudet halussaan dominoida. Vaikka taisteluun olisi hyvä syy, Oinas saattaa innostua niin että kadottaa näkyvistä toiminnan päämäärän, eikä suostu neuvottelemaan. Onnistuessaan Oinaat ovat mahtailevia muiden silmissä, mutta hävitessään eivät hyväksy tappiotaan jalosti. Onneksi Oinaat eivät haudo kaunaa, vaan etsi välitöntä tyydytystä. Heillä on kyky ilmaista ulkoisesti mitä tuntevat sisäisesti, ja he purkavat turhautumansa suoraan, mikä muista saattaa olla loukkaavaa. Oinaat eivät välitä poliittisesta korrektiudesta, valheellisesta kohteliaisuudesta eivätkä niistä, jotka muistelevat kokemiaan loukkauksia. 

Oinaat ovat seikkailunhaluisia ja pioneerihenkisiä. He uskaltavat kulkea uusia, tuntemattomia polkuja ja etsivät tietoisesti tai tiedostamattaan haasteita tunteakseen innostusta. Tiedostamaton haasteiden hakeminen ei lisää Oinaan omanarvontuntoa ja voi saada heidät tuntemaan, että kaikki ovat heitä vastaan. Tällöin Oinas taistelee itseään ja kaikkia läheisiä vastaan, kiihtyen helposti, rauhoittuen nopeasti ja katuen jälkeenpäin intohimoisen toimintansa seurauksia. 

Oinas liittyy tulielementtiin, Aurinkoon ja Mars-planeettaan. Nämä antavat merkin edustajille lämpöä ja elinvoimaa, ulospäinsuuntautuneisuutta, huolettomuutta, huomionhaluisuutta ja jokaiseen tilanteeseen elävää säkenöintiä tuovan persoonan. Tulityypit voittavat itseluottamuksessa ja energiassa ja häviävät herkkyydessä, kärsivällisyydessä, varovaisuudessa ja käytännöllisyydessä. 

Tulimerkin lahja on luova inspraatio, josta syntyy loputtomasti loistavia ideoita ja tarttuvaa innostusta. Tuli-ihmisen motivoituessa he säteilevät energiaa ja ideoita ja uppoutuneena intohimoihinsa vetävät muutkin liekkeihin. Tuli kuluttaa lopulta energian, etenkin jos Oinaan taipumus hetkelliseen, välittömään toimintaan ei vastaa syntyviä tuloksia. Jos muut kartan tekijät eivät tuo kurinalaisuutta ja kestävyyttä, Oinas saattaa taistella tasapainon säilyttämiseksi ja kärsiä hermostollisesta, emotionaalisesta tai fyysisestä loppuunpalamisesta, ja kieltäytyä tunnustamasta rajoituksiaan ja kehonsa tarpeita. 

Rakastajina Oinaat voivat olla virkistäviä, haasteelllisia ja innostavia, mutta myös suorasukaisia, helposti ärtyviä, meluisia ja vaativia. Heidän korkea energiatasonsa antaa heille yleensä vahvan seksuaalisuuden, mutta kuten yleensä he haluavat välitöntä tyydytystä eivätkä täysin arvosta hellyyttä. 

Aurinkomerkki osoittaa todellisen henkesi, olemuksesi sydämen, josta löydät valtavasti voimaa itseilmaisuun. Ei tulisi rajoittaa luontaisia lahjojasi, vaan muokata niitä ja ohjata ne vahvoihin, tarkoituksenmukaisiin, kannattaviin ja rakentaviin kohteisiin. Oinaan tulisi hyväksyä, että hän pyrkii luonnostaan johtamaan ja harvoin luopuu tästä ominaisuudesta sopeutuakseen joukkoon. Johtajan ominaisuuksia tulisi muokata huomioimaan ryhmän tarpeet ja omaksua oikea asema ja kunnioittava asenne muihin nähden. Impulsiivisuus ja halu toimia on Oinaan lahja ja vahvuus, joka jättää muut varjoonsa. Itsen kehittyminen seuraa pyrkimyksestä luonteenominaisuuksien käyttämiseen myönteiseen muutokseen henkisen itsekurin ja velvollisuudentunnon avulla, minkä myötä kyseenalaistaa tiedostamattomia pyrkimyksiä. Jos Oinas on raivostunut ja tuntee taistelunhalua, hänen tulisi kysyä itseltään : taisteleeko hän oikeaa ihmistä vastaan todella merkityksellisestä asiasta, vai onko olemassa suurempi, merkityksellisempi taisto, johon hänen tulisi käyttää aikansa ja voimansa, taistelu totuuden, rehellisyyden ja itsekunnioituksen puolesta?

Tähtimerkin symboli on peräisin oinaalta, joka keritään ja kasvattaa uuden villan, mikä symbolisoi kykyä nousta entistä vahvempana ja elinvoimaisempana menetysten jälkeen. On oleellista olla valmis laskemaan irti käyttökelvottomaksi käyneestä, jotta Oinas voi kehittää täysin voimiaan ja potentiaaliaan, ja tarpeettomasta luopuminen antaa mahdollisuuden uudelleenarvioida uskomuksia ja tarpeita nykyisyydessä. 

Oinaassa ovat ylennyksessa Mars ja Aurinko ja alennuksessa ovat Venus ja Saturnus. 

Oinaalle ominaisia fyysisiä piirteitä ovat hiusten tai ihonsävyn punaisuus tai ihon ruskettuneisuus. Matlalean keho, pitkä kaula, suuret luut, ei liian pitkä, mutta vahvat jalat ja reidet. Miespuoliset Oinaat kaljuuntuvat tai heidän hiuksensa harvenevat usein. 

Oinaan ilmansuunta on itä. Anatomiassa Oinas hallitsee päätä ja kasvoja. Oinaalle tyypillisiä sairauksia ovat kasvoja ja päätä koskettavat sairaudet, kuten hammassärky, päänsärky, migreeni, rohtumat yleensä ja ihon halkeilu, merkit ja finnit kasvoissa. Oinasta hallitsee Mars, mistä saattaa seurata palovammoja tai haavoja. 

Oinaan paikkoja ovat hiekkaiset ja mäkiset alueet, juuri rakennetetut tai rakenteilla olevat alueet. Maat, joilla lampaat ja pienet karjaeläimet laiduntavat. Syrjäiset paikat, joista rikolliset hakevat turvaa. Taloissa katot, rappaus tai talon muu kate. Tiilitehtaat. Paikat lähellä tulta tai muuta lämmönlähdettä.

Maat ja kaupungit : Englanti, Saksa, Ranska, Ruotsi, Puola, Tanska, Palestiina, Syyria, Firenze, Napoli ja Marseille.

Väreistä lämpimät, vahvat tai poltetut värit, etenkin punainen.

Kivet ja metallit : karneoli, heliotrooppi eli verikivi, jasper, timantti 

Kuuluisia Aurinko-Oinaita:

Paavi Benedictus XVI, Pyhä Avilan Teresa, Muhammed, Descartes, Erich Fromm, Baudelaire, Paul Verlaine, Emile Zola, Marguerite Duras, Jean-Sebastian Bach, Rachmaninoff, Haydn, Modest Mussorski, Hans Kristian Andersen, Gustave Moreau, Vincent Van Gogh, Francisco, Goya, Mies van der Rohe, Rene Lalique, Akira Kurosawa, Vivienne Westwood, Tommy Hilfiger, Charlie Chaplin, Celine Dion, Houdini, Bismarck, Kaarle Suuri, Hrustsev, Thomas Hobbes 

 Astrologinen tulkinta
           

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti