sunnuntai 4. lokakuuta 2009

Rapu


Astrologinen tulkinta
           


Rapu
 

Rapu elää merten rannoilla, ja Kuun hallitsemana reagoi syklisiin ja rytmillisiin elämän nousu- ja laskuvesiin. Merkki on tunnettu tunnetilojen vaihtelusta, joten heidän suhtautumisensa iloihin ja kärsimyksiin voivat vaikuttaa liittyvän vähän välittömiin tapahtumiin ympäristössä. 

Ravun vahvuus on vaistonvaraisissa , emotionaalisissa vastauksissa, ja he ovat tunnettuja huomattavista psyykkisistä kyvyistään, muistojen keräämisestä ja vastaanottavaisuudesta emotionaalisille vaikutelmille. Ravuilla on suuri kiinnostus okkultismiin, kyky muistaa voimakkaat unensa ja vahva symbolisen arvostus. Herkkyydellä fyysiselle ja alitajuiselle ympäristölle on haittapuolensa, tietoisuus monimutkaisista psykologisista tekijöistä, jotka ovat ilmeisen yksinkertaisten tekojen takana tekee Ravulle vaikeaksi soveltaa tahtoaan ja vaalia omia kiinnostuksen kohteitaan ja etujaan tuntematta syyllisyyttä ja ristiriitaisia sympatioita. Tämä vastahakoisuus ja haavoittuvuus emotionaalisille vaikutteille heille itselleen ja muille on antanut merkille maineen heikkoudesta ja kyvyttömyydestä soveltaa suoraa toimintaa ongelmien ratkaisemiseen. 

Merkin edustajat välttävät julkisuutta ja viihtyvät harvoin huomion keskipisteenä. Perinteisesti merkki on kuvattu pimeäksi ja öiseksi, jolta puuttuu elinvoimaa. Ravun tähdistö on poikkeuksellisen heikosti valaistu osa tähtitaivasta, ja siinä on harvoja erottuvia tähtiä ja siinä on lähinnä tähtisumun alue, jossa muinaiset astrologit ajattelivat energian hajoavan. Merkin liittyminen veteen ja Kuuhun lisää tätä symbolismia. Vesielementti vastaa flegmaattisuutta, joka pyrkii säilyttämään energiansa ja on taipuvainen letargiaan. Kuu lisää pysymättömyyden ja irrationaalisuuden tai kohtuuttomalta ainoastaan järjellä arvioituna vaikuttavan käytöksen tunteen. 

Ravun merkkiin liittyvät kielteiset ominaisuudet ovat fyysinen heikkous, laiskuus, kaoottinen ja organisoimaton metodien soveltaminen, joka usein johtaa huolimattomuuteen ja epäsiistiyteen kodissa ja vaatetuksessa, ja mielialojen vaihtelu, jota muiden on usein vaikea ymmärtää. Rapu yleensä vieroksuu kuria, sitä symbolisoi eläin jolla ei ole sisäistä tukirankaa, mutta heidän tapansa käsitellä asioita on yksinkertaisesti välttää niitä, ja heillä ei ole taipumusta kapinointiin ja avoimiin riitoihin. 

Rapu kulkee sivuttain, ja siihen liittyvä liike on erikoinen, paljastaa vastahakoisuuden, sivuttaisen lähestysmistavan kaikkeen, ja tuo elementin liikkumisesta eteenpäin katsomatta suoraan kohti. Huolimatta intuitiostaan Rapu ei ole tunnettu nopeasta toiminnasta tai välittömästä vastauksesta. Ravuilla on tapan empiä ennen päätöksen tekemistä, ja kun päätös on tehty logiikka sen takana on usein monimutkainen. Päätökset perustuvat ajatteluun, joka ei ole ilmiselvää tai havaittavissa muille ihmisille, mutta Ravuilla on suuri kyky lateraaliseen ajatteluun ja omaperäisiin ratkaisuihin näkökulmista, joita muut eivät ole löytäneet. Yhdistyneenä Ravun taiteellisen tyyliin ja voimakkaasti kehittyneeseen mielikuvitukseen tämä antaa etua aloilla kuten markkinointi, jossa epäsovinnaisten lähestymistapojen luova tutkiminen on hyödyksi. 

Tähtiryhmän taaksepäin suuntautuva katse symbolisoi myös Ravun kiinnostusta menneeseen, taipumusta jota vahvistaa merkin hallitsija Kuu. Tämä ilmenee yksityisellä ja sosiaalisella tasolla, ja Ravut ovat usein hyvin kiinnostuneita historiasta, muinaisista kulttuureista ja perinteistä. He arvostavat suuresti henkilökohtaista historiaa, genealogiaa, esivanhempien juuria ja nationalismia. Heillä on tarve säilyttää ja suojella perheen perinteitä. Kuun hallitsema Rapu liittyy heimovaistoihin ja etniseen taustaan, ja heillä saattaa olla klaanimainen asenne oman yhteisön ja perherakenteen suhteen. Ravut ovat hyvin huolehtivia vanhempia, mutta kärsivät joskus liiallisesta suojelunhalusta ja takertuvuudesta perheasioissa, ja tulevat liian riippuvaisiksi tarpeesta säilyttää tiivis perheryhmä ja eivät huomaa milloin on sopivaa hellittää perhesiteissä. Kuun tehtävä on ravita ja suojella nuoria, ja äidilliset ja isälliset vaistot liittyvät vahvasti Ravun merkkiin. 

Rapu on muuttuva merkki ja he muuttavat näkemystään, tunteitaan ja mielipiteitään päivittäin. Muutos ympäristössä ja elämän perusrakenteissa on Ravuille vaikeasti käsiteltävä asia, ja heillä on syvällinen tarve turvallisuuteen henkilökohtaisissa suhteissa. He pitävät tiukasti kiinni siitä mitä pitävät läheisenä ja rakkaana itselleen. He ovat loistavia kumppaneita ihmisille, jotka arvostavat huolehtivaa ja sitoutunutta paria. He nauttivat roolistaan kodin yylläjinä, arvostavat kodikkuutta, tarjoavat maukasta ja ravitsevaa ruokaa ja luovat turvalllisen ja miellyttävän perheympäristön. Rapujen energia on hellää, rentouttavaa ja hienovaraista, he tarvitsevat lämpöä, läheisyyttä ja emotionaalista tukea. He eivät sovi kumppaneiksi niille, jotka arvostavat emotionaalista itsenäisyyttään tai ovat taipuvaisia seksuaaliseen, henkiseen tai älylliseen itsenäisyyteen. 

Ravut eivät ole luonnostaan materialistisia, mutta he pitävät tiukasti kiinni sekä materiaalisista että emotionaalisista asioista, joita pitävät oikeutetusti omanaan. Manilius kirjoitti Ravusta ensimmäisellä vuosisadalla , että heillä on takertuva henki ja kyky tehdä voittoa, luonteeltaan taitavia ja valmis taistelemaan voitoistaan. 

Rapu kykenee parhaiten soveltamaan suojelunhaluaan ja antamaan pään hallita sydäntä liikesuhteissa. Ravut ovat hyviä sijoitustoiminnassa ja yritystoiminnan johtajina, sen mikä heiltä puuttuu liikeälyssä he korvaavat pysyvyydellä ja kestävyydellä. Huolimatta emotionaalisen luonteensa pehmeydestä Rapu on kardinaalinen merkki , joka ei anna periksi helposti. Heidän vastustuskykynsä muutoksia vastaan tekee heidät immuuneiksi pinnallisille ideoille, ja he käyvät läpi kaikki vaihtoehdot, harkiten hyviä ja huonoja puolia ennen kuin valitsevat ratkaisun, joka tuntuu heistä parhaalta. Investoidessaan he tekevät sen taitavasti ja varovaisesti. Tuntiessaan, että heidän materiaaliset tai emotionaaliset etunsa ovat vaakalaudalla he taistelevat katkeraan loppuun asti. Hedän toimintansa motivaationa on suojella perhettään ja rakkaitaan, ja heillä ei ole halua saada varallisuutta ainoastaan omaan käyttöönsä, vaan turvallisuuden takeena , jonka he voivat siirtää niille joista välittävät. 

Rapu on monimutkainen merkki, joka kykenee tarjoamaan useita persoonallisuuksia riippuen mistä näkökulmasta heitä tarkastelee. He muodostavat hitaasti läheisiä suhteita, ja jollei tällaista ole he todennäköisesti eivät paljasta herkkää sisintään. Sen sijaan he säilyttävät etäisyyden tunteen ja ulkopuolelle näkyy kovettunut, läpäisemätön kuori, josta ei voi päätellä heidän todellista arvoaan. 

Ravussa ovat ylennyksessä Kuu ja Jupiter ja alennuksessa Saturnus ja Mars. 

Ravun tyypillisiä fyysisiä piirteitä: Pienikokoinen, pyöreät kasvot, kalpea ihonsävy, pienet silmät, kehon yläosa kookkaampi kuin alaosa. Kuun asema ja muut kartan hallitsevat tekijät vaikutttavt ulkonäköön. 

Ravun ilmansuunta on pohjoinen.

Anatomiassa Rapuun liittyy rinta ja vatsa.

Sairaudet: rintaan ja vatsaan liityyvät sairaudet. Pahat yskät, heikko vatsa ja ruoansulatusongelmat. Rapua pidetään yleensä heikon ruumiinrakenteen merkkinä.

Paikat : meri, joet ja paikat lähellä lampia tai vesiä, purot, lähteet, kaivot, pesuhuoneet, merenrannat, suot. Taloissa kellarit, kylpyhuoneet ja paikat lähellä vettä. 

Maat ja kaupungit : Skotlanti, Hollanti, Tunisia, Algeria, Istanbul, Venetsia, Milano, Amsterdam, York, Wittenburg Saksassa, Cadiz Espanjassa.

Värit : Vaaleat, hillityt värit, harmaat, beiget, hopea ja valkoinen.

Mineraalit ja kivet : helmet, kuukivi, hopea ja kristallit. 
Hedelmällinen, taipumus saada lapsia ja helppo raskaus. 

Kuuluisia Aurinko-Rapuja:

Dalai Lama XIV, Nelson Mandela, Frida Kahlo, Marcel Proust, Antoine de Saint-Exupery, Georges Sand, Ingmar Bergman, Jean-Jacques Rousseau, Nikola Tesla, prinsessa Diana, prinssi William, Camilla Parker Bowles, Soraya Pahlavi, Ceasar, George W. Bush

Kuuluisia Kuu-Rapuja:


Astrologinen tulkinta
           

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti