sunnuntai 4. lokakuuta 2009

Kauris


Astrologinen tulkinta
           


Kauris 
  

Kauriit elävät hallitsijansa Saturnuksen vakaan vaikutuksen alaisena. Merkin edustajat ovat kätsivällisiä, varovaisia, päämäärätietoisia, luotettavia ja kurinalaisia. Saturnus tuo rajoittavan elementin, ja silti Kauriita luonnehtii elämänpituinen pyrkimys saavutuksiiin. Merkki on tunnettu eläinradan kunnianhimoisimpina, jolla on halu kiivetä, silti jatkuvasti luonteeltaan esteitä ja rajoituksia luovan Saturnuksen painon alla. Elämänkuviona tämä saattaa merkitä monia ristejä kannettavaksi, ja Kauriit jotka eivät vielä ole löytäneet omaa arvoaan tuntevat itsensä petetyiksi niiden lahjojen suhteen, jotka heille on annettu. Kauriiseen liittyvä taru on, että he kärsivät nuoruudessa ja hyötyvät aikuistuessaan ja iäkkäämpinä. Vasta myöhemmin he voivat arvostaa prosessia, joka johtaa kestävyyteen ja saavutukseen. Kauris on luotu kulkemaan kivisiä ja vaikeita polkuja vuorten korkeuksiin. He, jotka pysyvät polulla saavuttavat vahvuuden, joka on kehittynyt hitaasti, harkiten ja vakaasti, ja heidän asemansa on vahvistunut ja viisautensa taottu tavoitellessa päämääriä vastoinkäymisten, esteiden ja kovien kokemusten kautta.

Saturnus on realismin planeetta, jonka energia vapautuu kontrolloidusti, minkä johdosta Kauriilta vaikuttaa puuttuvan luovaa kipinöintiä ja loistavaa eläväisyyttä. Kun Aurinko siirtyy keskitalveen liittyvään merkkiin, sen voima on heikko ja solaariset valon, lämmön, innostuksen ja loiston ominaisuudet taistelevat noustakseen havaittavissa oleviksi egon ominaisuuksiksi ja luonteenpiirteiksi. Silti ominaisuudet ovat olemassa, syvälle luonteeseen uppoutuneina. Kaurista elävöittävä tuli on hautovaa ja itseensä turvaavaa, eikä sitä tule ottaa kevyesti. Roomalaiset juhlivat Auringon siirtymistä Kauriiseen Saturnalia-juhlalla, jolla he toivottivat Auringon voiman vuoden lyhimmän päivän jälkeen. Juhlassa korostettiin voiman, hedelmällisyyden ja olemuksen pohjalta peräisin olevan voiman uudistumista. Johtavana maamerkkinä Kauris edustaa kestävää ja alistumatonta, tukahduttamatonta luonnonvoimaa. 

Moni pitää Kaurista eläinradan mysteerisimpinä ja enigmaattisimpina merkkinä. Kauriin merkissä on Vuohi-Kala, jonka symbolismiin liittyy tuottavaa hedelmällisyyttä. Kaikki johtavat merkit viittaavat voimaan, ja olennossa, jossa vuohen etujalat liittyvät kalan pyrstöön, meri ja vuoristo yhdistyvät. Tämä edustaa materian ristiä psyyken ja sen manifestoitumisen materiaalisessa välillä, vetäen sielun ulos kollektiivisesta jähmettymisestä tai halvaantumisesta kohtaamaan realismin ja yksilöllisyyden haasteet. Meri symboloi ikiaikaisia juuria ja liittyy vaistonvaraiseen viisauteen, salaisuuksiin ja tietoon, joka on tietoisuuden syvyyksissä. Kauris, jolla on ainoastaan kalan pyrstö, pitää pään, joka on vapaa helposti vaikutettavista ajatuksista. Rationaalisella tasolla Kauriita liikuttaa ainoastaan se minkä he voivat määritellä logiikan ja järkeilyn perusteella, mutta alitajuisesti, henkisesti ja emotionaalisesti he saavat voimansa syvältä. Merkki on kaikkea muuta kuin pinnallinen. Kauriin viileän, varautuneen ja laskelmoivan ulkoisen olemuksen alla on syvällisen emotionaalisen voiman, psyykkisen kestävyyden ja maanläheisen sinnikkyyden varanto. Merkin havaittavat piirteet paljastavat pakkomielteisyyttä, omistautumista ja kestävyyttä päämäärien ja kiinnostuksen kohteiden suhteen. Kauriit eivät ehkä tee vaikutusta muihin motivaatiollaan, mutta he eivät myöskään etsi helppoa hyväksyntää tai laajaa-alaista huomiota muilta. Heidän pyrkimyksensä ihmissuhteissa, uralla ja henkilökohtaisessa kasvussa ovat juurtuneet sisäiseen motivaatioon, joka on liian syvällinen ollakseen helposti horjutettavissa. Heidän vahvuutensa ja vikansa perustuvat ryhdin, lujuuden, pysyvän voiman ja selviytymisen laatuihin. 

Kauriin pyrstön voidaan käsittää myös olevan peräisin merikäärmeeltä, vanhan tiedon olennolta, joka on viisas okkultisissa asioissa ja tarjoaa potentiaalin ymmärrykseen maallisen kokemuksen rajojen yli. Kauriit tunnetaan siitä, että he ovat vuosiaan vanhempia ja ne heistä jotka ryhtyvät mysteerien ja traditioiden tutkimiseen tuntevat vetoa alansa mestarilliseen hallitsemiseen aivan kuten liikeihminen Kauris pyrki johtotehtäviin. Mestarillisuus ja voima ovat kaksi merkin aliarvostettua avainsanaa. Jopa vuohen maanläheinen aspekti on usein aliarvioitu potentiaalissaan symbolina piilossa olevasta voimasta. 

Merkin nimessä ovat latinan sanat caper, vuohi, ja ,cornu, sarvi, eli vuohen sarvi. Antiikin aikaan sarvet symboloivat kuninkaallisuutta, voimaa ja valtaa, hedelmällisyyttä ja runsautta. Sanonta runsaudensarvi tulee vuohi Amaltheasta, joka ruokki maidollaan Jupiter-lasta. Eläinradassa on kolme sarvellista merkkiä, joita kaikkia juhlittiin aikoinaan uskonnollisissa juhlissa ja uhrattiin jumalien voimien saamiseksi. Vuohen käyttö ”syntipukkina” raamatullisessa Sovituksen rituaalissa on johtanut siihen, että vuohi-jumaliin on liitetty pahojen okkultisten voimien maine ennemmin kuin maallisen hedelmällisyyden ja keskittyneen voiman neutraalit symbolit, joka nillä oli vanhemmissa traditioissa. 

Eläinradan merkkien sarvien, Oinaan kierteisten, Härän sisäänpäin kääntyvien ja Kauriin ylöspäin suuntautuvien, voidaan tulkita merkitsevän nousua, voimaa ja vaikutusvaltaa. Egyptiläisissä hieroglyfeissä sarvet merkitsevät sitä, mikä on pään yläpuolella ja sitä ”miten avaa tietä itselleen”. 

Sarvet ovat siis verrattavissa sädekehiin ja kruunuihin, jotka merkitsevät kuninkaallista viisautta ja valaistumista. Teema on toistettu muinaisissa kuvauksissa, jotka korvaavat sarvellisen esiolion ihmisellä, mutta säilyttävät kruunun. Myöhemmissä Mooses on kuvattu sarvet päässä laskeuduttuaan vuorelta, viitaten valoon ja viisauteen, joka säteilee hänen päästään jumalallisen kontaktin jälkeen. Muualla sarvet ovat koristaneet taistelukypäriä esihistoriallisista ajoista lähtien, jolloin tavoitteena on ollut hyötyä niiden vahvuuden, voiman ja vallan symbolismista. Jungin mukaan sarvi on hedelmällisyyden ja dualismin symboli, maskuliininen ja feminiininen yhtäaikaa. Vuohen sarvi siis edustaa maan elementaalista voimia, alkumateriaa, josta alkemiallinen prosessi lähti kohti kullan tekemistä. Alkemisti ovat usein liittäneet alkuaineen, prima materian, lyijyyn, Saturnuksen metalliin, tosin se liitettiin usein tiedostomattomaan ja sen ajateltiin tulevan vuorilta, ”missä kaikki on yhtä”. Rosarium-teoksen mukaan primamateria on ”itsensä juuri”, ensimmäinen periaate, joka erottaa järjen kaaoksesta.

Useat elementit Kauriin symbolismissa tekevät siitä yhden kiinnostavimmista eläinradan merkeistä spirituaalisten merkitysten suhteen. Muinaisina aikoina Kauris merkitsi ylhäistä, kuninkaallista viisautta ja maan voimaa, joska liittyi ”heihin , jotka ovat vanhempia ja viisaampia”. Babylonian mytologiassa se liittyi Eaan, ”meren antilooppiin”, joka toi tietoa ja viisautta ihmiskunnalle ja joka ei ikinä saanut tunteellisia purkauksia tai vihastunut, kuten muut muinaiset jumalat. Perintöönsä nojaten Kauris on viisaan vanhan pyhimyksen karikatyyri, jolla on kokemusta ymmärtää ihmisten heikkoutta mutta riittävästi mestarillisuutta ja hallintaa oman itsensä suhteen, että se vaikuttaisi järkeen. Rudyard Kipling oli Kauris, ja hänen runonsa Jos, on kuin Kauriin Raamattu siitä kuinka kehittää todellista voimaa yksilönä: ei ikinä luottaen onneen, maailmaa valloittaen tai kunniaa hakien, toiveikkaasti odotellen, vaan ainoastaan kestämällä kovia kokemuksia ja kieltäytymällä tulemasta sen lyömäksi, kärsivällisellä hyväksymisellä ja suvaitsemalla kivun, jonka muut väistämättä aiheuttavat. 

Nykyaikana Kauris liittyy heihin, jotka johtavat kaikkia elämänaloja, Kauris-äidistä, joka hallitsee kotiaan vakaalla kädellä ja opettaa lapsilleen, että heidän tulisi pidättäytyä lyhytaikaisen onnen tavoittelusta ja keksittyä kunnioitettavaan tulevaisuuteen, Kauris liikejohtajaan, joka vaikuttaa lähestymättömältä, mutta hallitsee aina velvoitteensa, ja Kauris-rakastajaan, joka etsii pitkäaikaista vakautta spontaaniuden ja romanttisten seikkailujen sijaan.

Kuuluisuuteen nousseet Kauriit ovat yleensä tehneet niin kovan tien kautta, keräten kunnioitusta kestävyydellään, mielenlujuudellaan ja kyvyillään. Kauriit eivät etsi mainetta sen itsensä takia, tuntevat olonsa yleensä epämukaviksi julkisuudessa ja odottavat, että heidän yksityiselämänsä pidetään yksityisenä. Heillä ei ole "asiat ovat sitä miltä ne näyttävät"-mentaliteettia, ja kaikki Kauriit vetävät rajan sen mikä on julkisesti nähtävissä ja sen mikä on yksityistä välillä. He eivät ikinä anna yksityisasioitaan vapaasti ja avoimesti tutkittaviksi. Kauriiden sanotaan usein motivoivan materiaalisten mukavuuksien ja taloudellisen turvallisuuden hankkiminen. Tärkeä avaintermi on kunnioitus. Kauriit odottavat tulevansa kohdelluiksi kunnioittavasti ja loukkaantuvat herkästi, kun sitä puuttuu. Monille tämä tarkoittaa traditionaalista kunnioitettavaa elämäntapaa ja sen materiaalisten merkkien keräämistä ympärilleen. Jokainen Kauris tuntee, että heillä on asema, joka täytyy säilyttää. He saattavat välittää suuresti siitä mitä naapurit sanovat, mikä estää vapaammat ja liberaalimmat ihmissuhteet. 

Kauris on ennen kaikkea konservatiivinen merkki, juurtunut sovinnaiseen moraaliin ja tuntien suurta kunnioitusta traditioita ja historiaa kohtaan. Merkin edustajat eivät ole innovaattoreita vaan säilyttäjiä, eivät ukapelaajia vaan sijoittajia, usein valmiita ottamaan riskejä, mutta vain kun se on varovaisesti laskettu ja arvioitu järjellä. Kauriit eivät elä tätä hetkeä varten, koska heidän persoonaansa luonnehtii tietoisuus ajasta ja aina läsnäolevasta tarpeesta suojata tulevaisuus. 

Ihmissuhteet voivat olla huomattavan kärsimyksen lähde, jolleivat olosuhteet ole oikeat. Kauriilla on vähän vaistonvaraista tietoa siitä, kuinka pelata seurustelupelejä ja he ovat liian rehellisiä tunteidensa suhteen vastatakseen kevytmieliseen flirttailuun huolettomuudella. He saattavat olla ujoja ja harvoin ilmaisevat tunteitaan avoimesti ja helposti. Kauris on vahvasti seksuaalinen merkki, vuohen sarvi on miehisen vireyden symboli, ja heidän kiinnittyneet tunteensa saattavat aiheuttaa sen, että he jähmettyvät suruun ja pettymykseen, jos he eivät kykene saavuttamaan tunteidensa kohdetta. Ihmissuhteissa heillä on vahva velvollisuuden ja sitoumuksen tunne. Monet voivat pitää tätä hyvin myönteisenä asiana, mutta joillekin se on liian rajoittavaa ja alistavaa. Kartan aspekteista riippuen saattaa olla taipumusta kontrolliin ja mustasukkaisuuteen. 

Kauriiden viat ovat aina selvempiä heille, jotka ovat itse erilaisia persoonallisuustyypiltään. Kuten kaikissa aurinkomerkeissä, ne johtuvat niiden voimien negatiivisesta arvostamisesta. Joidenkin mielestä heiltä puuttuu spontaaniutta ja luovuutta ja pitävät heitä siksi tylsinä ja ei-inspiroivina. Toisten mielestä heidän emotionaalinen kontrollinsa on kovaa ja tunteetonta, tulkiten heidän olevan kykenemättömiä ilmaisemaan tunteita tai vastaamaan niihin ja osoittamaan romanttista huomiota. Jopa he, jotka arvostavat Kauriin järkevää näkemystä ja strategista asennetta ongelmien suhteen voivat suhtautua väheksyen näiden hillittyyn reaktioon, pitäen heitä lannistavina ja tarpeettoman jäykkinä tai pessimistisinä. Kaikki nuoret ihmiset voivat hyötyä Kauriin johdatuksesta, vaikka suurin osa kokee oppitunnit kärsivällisyyden tarpeellisuudesta turhauttavina. 

Kauriissa ovat ylennyksessä Saturnus, Mars, Venus sekä osittain Kuu ja alennuksessa Kuu ja Jupiter. 

Kaikki maamerkit liittyvät etelän ilmansuutaan. Johtavana maamerkkinä Kauriin ilmansuunta on suoraan etelään.

Anatomiassa Kauris hallitsee polvia ja liittyy hallitsijansa Saturnuksen kautta yleensä luihin, niveliin ja luuston rakenteeseen.

Sairaudet: Kaikki polviin ja niveliin liittyvät. Kauriin elinvoima vapautuu hitaasti, aineenvaihdunta on hidasta ja on altis sairauksille, jotka johtuvat liiallisesta kylmästä kuten reumatismi, nivelreuma, masennus ja flunssa. Usein pitkäikäisyyttä ja mielenlujuutta, joka suojaa sairauksilta. Monet sairaudet johtuvat kosteuden puutteesta ja rajoittuneisuudesta. Kuiva ja herkkä iho, heikot luut, allergiat, sairaudet, joihin liittyy kudosten progressiivinen surkastuminen. Traditionaalisesti hallitsee sairauksia, jotka perustuvat krooniseen kudosten tulehdukseen kuten lepra ja kuolio, tai epämukavat ihotuehdukset kuten syyhy tai täit.

Paikat: Maatilat, maataloustyökalut, puuvarastot, maatilan eläinten alueet. Erityisesti karut hedelmättömät maat ja pellot, maat, joilla on pensaita ja piikkisiä kasveja, kompostit, maakasat, maan lähellä olevat paikat, etenkin pimeät sellaiset. Traditionaalisesti paikat, joissa valmistetaan ja säilytetään purjeita laivoihin.

Kauris jakaa Saturnuksen kanssa vallan rajoihin, kynnyksiin ja kaikkiin rakenteisiin, jotka jakavat ja sisältävät tilaa ja aluetta, seinät, aidat, portinpielet ja kansainväliset rajat. Keskitalven merkkinä siihen liittyvät mausoleumit, kirkkojen pihat ja rauniot. Talossa pimeät, matalalla olevat nurkat, suljetut tai rajatut tilat, maanläheiset tavarat.

Maat ja kaupungit : Saksa, etenkin Brandenburg, Cleves ja Hessen, Albania, Makedonia, Bulgaria, Intia, Orkneyn saaret, Styria Itävallassa ja Oxford Englannissa.

Värit: Musta ja tumman ruskea. Kauriin vaikutus voi lisätä tumman maanläheisen sävyn muihin väreihin. Kylmänä ja kuivana merkkinä se merkitsee myös värittömyyttä, kalpeutta, harmaata tai haaleita sävyjä, jotka liittyvät johonkin vanhaan, jolta puuttuu kiiltoa. 

Kivet ja metallit: Saturnukseen liittyvät lyijy, timantit, safiirit, lapislazuli ja kaikki tavalliset kivet, joita ei ole kiillotettu. 

Kauris luetaan eläimellisiin merkkeihin, joilla on neljä jalkaa. Näiltä saattaa puuttua sosiaalisia taitoja, ja he saattavat reagoida eläimellisesti tunteisiinsa. Kauris kuvataan kuitenkin kesyksi kotieläimeksi, joten se todennäköisemmin ei käyttäydy huonosti tai ilmaise tunteitaan vapaasti.

Kuuluisia Aurinko-Kauriita:

Isaac Newton, Louis Pasteur, Johannes Kepler, Paul Cezanne, Henri Matisse, Elvis, Federico Fellini, Jean D`Arc, Mao Tse Tung, Pyhä Bernadette Soubirous, Pyhä Therese de Lisieux, Ramana Maharishi, Nostradamus, Marlene Dietrich, Benjamin Franklin, Stephen Hawking, Moliere, Aristote Onassis, Simone de Beauvoir, Tolkien, Edgar Allan Poe, Martin Luther King, Racine, Albert Schweitzer, Gustav Dore, Cicero, Ceasar,Aleksanteri I 

Kuuluisia Kuu-Kauriita:

Astrologinen tulkinta
           

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti