sunnuntai 4. lokakuuta 2009

Neitsyt


Astrologinen tulkinta
           


Neitsyt
 

Merkin edustajilla on harvinainen ymmärryskyky, arvostelukyky, terävä-älyisyys ja tarkka henkinen näkemys. Muinaisten lähteiden mukaan heidän lahjojaan ovat puhtaus, sulous, sopivaisuuden taju, kaunopuheisuus, diplomaattisuus, taito käyttää sanoja, analyyttinen ja erittelevä mieli ja taipumus opiskeluun, kyky tutkia ja analysoida, taidokas luovuus ja luonnon arvoitusten kunnioitus. Neitsyet ovat usein nuorina ujoja ja aliarviovat ihailtavia ominaisuuksiaan, välttäen huomiota. Heillä on kyky viihtyä omassa seurassaan.

Neitsyen ominaisuudet perustuvat maa-elementin luovuuteen ja käytännollisyyteen, joita stimuloi älyllinen nerokkuus ja kekseliäisyys sekä merkin hallitsijan Merkuriuksen nopea liike. Neitsyen elementti, maa, ja planeetta, Merkurius, ovat kumpikin luonteeltaan viileitä ja kuivia, kuten syksy, jolloin luonto siirtyy lepoon.

Kuivuus estää emotionaalista vastaanottavaisuutta ja Neitsyen on sanottu reagoivan kiihkottomasti ja rauhallisesti. Kyky hillitä tunteita antaa merkin edustajille sille ominaisen älyllisen intellektuaalisen selkeyden. Selkeä ajattelu voi nousta vain, kun se on vapaa ristiriitaisista tunteista. Vaikka Neitsyillä on maine intohimojensa hallitsemisesta, he eivät ole epäsympaattisia tai epäherkkiä. He ovat pohjimmiltaan kilttejä ja huomaavaisia, ja muiden huomioonottaminen on korostunut ominaisuus heidän vaatimuksissaan ihmissuhteissa. Neitsyillä on intuitiivinen havaintokyky, ja he muodostavat luotettavia vaikutelmia voimakkaan vatsanpohjan-reaktion kautta sekä hyvän kyvyn analysoida kokonaisuuksia ja nähdä läpi pinnallisten ulkokuorien avulla. He muodostavat nopeasti hyviä arviointeja ja soveltavat nämä käytäntöön. Neitsyet pitävät yksinkertaisuudesta ja harmoniasta. He järjestelevät uudelleen, organisoivat ja luovat järjestystä kaaokseen vaivatta. 

Neitsyet ovat taitavia selvittämään kommunikaation ongelmia sekä pieniä seikkoja, jotka kasvaessaan aiheuttaisivat ongelmia. 

Viileys tuo mukanaan passiivisuutta ja pysyvyyttä, mikä aiheuttaa Merkuriuksen hallitsemalle Neitsyelle vähemmän ongelmia kuin muille maa-merkeille. Merkurius keventää liikettä, lisää henkistä joustavuutta ja sallii terävämmän reaktion kuin muilla maa-merkeillä, Härillä ja Kauriilla. Käytännöllisyyden ja realismin maadoittamaa Neitsyttä kiinnostavat harvoin abstraktit teoriat, joita ei voi soveltaa käytäntöön, eivätkä he pyri epärealistiseen täydellisyyden tasoon, mistä jotkut heitä syyttävät. Maamerkkinä Neitsyt on perimmiltään realisti eikä idealisti. Neitsyet ovat saaneet maineensa perfektionisteina taipumuksestaan ahkeruuteen, uutteruuteen ja johdonmukaisuuteen. Neitsyet tekee onnettomaksi liian vähäiset vaatimukset, ja he ovat valmiita työskentelemään pitkään ja paljon ja luultavasti kannustavat muitakin tekemään niin. Hyvän arvostelukykynsä ansiosta he kykenevät erityisen hyvin tasapainottamaan ideaalit käytettävissä olevaan aikaan ja resursseihin. Neitsyet pystyvät määrittelemään mahdollisimman toivottavat odotukset ja tulokset missä tahansa tilanteessa, suunnittelemaan tehokkaasti ja työskentelemään niiden saavuttamiseksi. 

Tarkkanäköisyydestään, soveltamiskyvystään ja diplomaattisesta ilmaisustaan huolimatta Neitsyet eivät yleensä pyri johtajiksi eikä heitä motivoi materiaalisen rikkauden ja menestyksen kerääminen. He auttavat usein muita etenemään urallaan. Kuiva asennoituminen, joka auttaa heidän analysointikykyään, aiheuttaa myös huomion välttämistä. He tuntevat vastuuta, mutta eivät halua ottaa sitä itselleen. Luonteeltaan vaatimattomina he ovat taipuvaisia aliarvioimaan omia kykyjään, varovat osallistumasta uhkapeliin ja riskien ottamista, joita tarvitaan yritystoiminnassa. He pitävät kiinni konventioista ja työskentelevät mieluummin olemassaolevissa puitteissa, joissa he voivat arvioida itseään aiemmin asetettujen kriteerien valossa. 

Neitsyet menestyvät johtotehtävissä, mutta yleensä suurissa yhtiöissä, joissa on valmiit toimintatavat ja ylempi johtotaso. Neitsyet eivät etsi asemaa muiden tukijana, mutta ovat tyytyväisiä tällaisissa tehtävissä ja tuntevat ylpeyttä ja itsekunnioitusta voidessaan palvella jotain, millä on suurempi merkitys yhteisössä. Joillekin tällainen tehtävä on avioliitto, vanhemmuus, työ, instituutio, hyväntekeväisyys, poliittinen liike tai opiskelu. Tunnettu Neitsyt kuningatar Viktoria saavutti suurta henkilökohtaista menestystä ja oli korkeimmassa johtavassa asemassa massaan, mutta sai voimaa pyrkimyksistään kunnioittaa velvollisuuksiaan ja palvella maansa tarpeita. Äiti Teresa oli myös Neitsyt.

Neitsyiden viileyden on väitetty johtuvan liian korkeista romanttisista vaatimuksista, joiden takia he eivät tunne intohimoa. Heidän luonnollisen arviointikykynsä takia he eivät vaikutu pinnallisista vaikutelmista, jotka muualla saavat suurta huomiota. Oikeissa olosuhteissa Neitsyet voivat olla yhtä intohimoisia kuin muut merkit. Neitsyet eivät viihdy suhteissa, jotka haittaavat heidän arkielämänsä käytäntöjä ja velvollisuuksia. Houkutukset voivat olla voimakkaita ja vilpittömiä, särkyneitä sydämiä voi seurata, mutta kaikista merkeistä epätodennäköisimmin Neitsyet luopuvat kaikesta mikä pitää heidän elämänsä rakenteita pystyssä toiveesta saavuttaa emotionaalinen täyttymys unelmiensa kumppanin kanssa. Neitsyet luopuvat itsensä hemmottelusta ja nautinnonhalusta silloin, kun se on ristiriidassa heidän kunnia-asianaan pitämiensä velvollisuuksiensa kanssa. Heillä ei ole halua saada nautintoa muiden epämukavuudesta, joten he tyytyvät ratkaisuun, joka on kaikkien kannalta paras. He hyväksyvät itsekieltäymyksen ennemmin kuin itsekeskeisen kiinnostuksen kohteiden tavoittelun aiheuttaman stressin. Neitsyet eivät muiden merkkien tavoin ajattele, että elämme vain kerran ja omat tarpeet tulee sijoittaa ensimmäisiksi. Ymmärrys liittymisestä kaikkeen ympärillä olevaan ankkuroi Neitsyttä. 

Neitsyille on annettu harmonian tunteen lahja, jonka ilmaisemiseksi heillä on sisäinen motivaatio synkronisaatioon. He pyrkivät yhdistämään mielen ja kehon, tuntevat kiinostusta astrologiaan, jossa luova äly ja luonnon kiertokulku yhdistyvät, kasveilla parantamiseen , luonnonmukaisiin parannuskeinoihin ja muihin vaihtoehtoisen lääketieteen aloihin. Neitsyillä tarve tekemiseen on yhtä vahva kuin ajattelemiseen ja analysoimiseen, ja he nauttivat voidessan luoda jotain kaunista ja hyödyllistä raaka-aineista. Merkillä on syvällinen yhteys maahan ja elonkorjuun aikaan. Neitsyet edustavat työn tulosten keräämisen ja organisoimisen periaatetta. Neitsyt liittyy symbolisesti toimintaan, jonka tarkoituksena on resurssien arvionti ja seuraavan kauden suunnittelu perustaen tietoon siitä, mitä on käytettävissä ja olettaen että vähän on tulossa. Neitsyen merkin ydinmerkitys on käyttää hyvin se mikä on tällä hetkellä saatavilla, ennemmin kuin odottaa kasvua tulevaisuudessa. Neitsyen energia on konservatiivista, ja samoin heidän itseilmaisunsa on konservatiivista kaikilla tasoilla. He ovat kiinnostuneita metodologisesta kategorisoimisesta, ja Neitsyen merkkiin liittyvät paikat ja esineet, joissa tavaroita säilytetään. 

Neitsyessä ovat ylennyksessä Merkurius ja Kuu ja alennuksessa Jupiter ja Venus. 

Neitsyiden tyypillisiä fyysisiä piirteitä ovat keskimääräinen pituus, hoikka keho ja suorat, kulmikkat piirteet. Huulet ovat ohuet ja otsa saattaa olla korkea, silmät pienet ja katse läpäisevä. Hiukset ovat tyypillisesti tummat. Liike on kevyttä ja nopeaa, ääni heikko ja ohenee noustessaan. Neitsyen tyyli on siisti, hillitty, yksinkertainen ja konservatiivinen. 

Neitsyen ilmansuunta on lounainen.

Neitsyt halitsee anatomiassa mahaa ja ohutsuolta sekä kudosta näiden alapuolella, sekä pernaa. Rapu hallitsee vatsaa, vaikka Neitsyellä on jonkin verran merkistystä sen suhteen. Neitsyt hallitsee suolistoa ja pieniä sisäelimiä. Neitsyeen liittyviä sairauksia: Neitsyillä on herkkä ruoansulatus, ja heidän luonnollinen kiinnostuksensa kasveilla parantamiseen ja ruokavalioon ansiosta he kykenevät hyvin ymmärtämään kehonsa tarpeita ja hoitamaan itseään. Ruoansulatuselimistön häiriöillä on suuri vaikutus heidän fyysiseen terveyteensä, ja jos he kärsivät huolestuneisuudesta, ahdistuksesta tai sairaudesta heidän sairautensa ilmenee herkimmin vatsan ja suoliston kautta. Merkillä on taipumusta vatsakipuun, vatsahaavoihin, koliikkiin, ilmavaivoihin, ärtyneen paksusuolen syndroomaan, ummetukseen ja suoliston tukkeutumiseen. Perinteiseti liitetty suolistomatoihin ja sisäloisiin, ripuliin ja melankoliseen hypokondriaan, joka johtaa masennukseen, letargiaan ja korostuneeseen ahdistukseen huolenaiheista, joita ei voi identifioida ainoastaan järjellä. 

Culpeper liittää pernan kovettumisen Neitsyeen. Perna oli kreikkalaisten melankolisen humoraalisen luonteen tyyssija ja liittyi retentiiviseen ominaisuuteen. Kaikki maamerkit ovat melankolisia ja kärsivät retentiivisistä sairauksista kuten ummetus ja tukkeumat. Traditionaalinen ilmaus hypokondrinen melankolia johtuu sanasta hupokondrion, joka tarkoittaa rintaluun alaista kehon aluetta, jossa perna sijaitsee. Neitsyeen liittyvä hypokondria on vatsanpohjanreaktion kautta ilmenevää huolestuneisuutta ja sairautta ennemmin kuin perusteeton vakaumus sairastumisesta ilman selvää syytä. Maamerkkien tavoin Neitsyt hallitsee alhaalla ja lähellä lattiaa sijaitsevia paikkoja. Se hallitsee myös maanviljelyyn, sadonkorjuuseen ja maataloustuotteiden varastoimiseen liittyviä paikkoja, etenkin meijereitä, viljavastoja, panimoita, viljapeltoja, heinäkuormia, kasvihuoneita, ohraan, vehnään ja herneisiin liittyviä paikkoja, juuston ja voin valmistamiseen ja säilyttämiseen käytettyjä paikkoja. 

Sisällä talossa alueet ja esineet, jotka liittyvät opiskeluun, kirjanpitoon, säilyttämiseen, kirjastot, kirjahyllyt, paikat , joissa säilytetään kirjoja, kyniä ja lukemis- ja kirjoituslaitteita, kirjoituskoneita, tekstinkäsittelylaitteita ja tietokoneita, opiskelutilat, toimistot, kirjanpidon välineet, kaapit, ruokavarastot, laatikostot, lääkekaapit sekä apteekit. Paikat ja esineet, joita käytetään säilyttämiseen ja korjaamiseen, kuten ompeluvälineet ja -koneet, neulomis- ja kehräämisvälineet, työkalut ja palvelijoiden tilat. Neitsyt liittyy lemmikkeihin ja pieniin eläimiin. 

Maat ja kaupungit : Turkki, eteläinen Kreikka, Ateena, Irak, Badad, Kroatia, Afrikka, Jerusalem, lounais-Ranska, Toulouse, Pariisi, Lyons, Rhodes, Heidelburg Saksassa, Basel Seitsissä, Brindisi Italiassa. 

Värit : musta sinisellä sävytettynä, valkoinen. Yleensä Neitsyet välttävät vahvoja värejä sisustuksessa ja vaatteissa ja pitävät enemmän hillityistä sävyistä, harmaista ja maanläheisistä väreistä. Kivet ja Mineraalit: agaatti, sardonyksi ja moniväriset kivet. Agaatti auttaa ruoansulatusta ja antaa kaunopuheisuutta kirjoitukseen. 

Neitsyt on yksi humaaneista merkeistä, jotka tunnetaan sosiaalisista taidoista ja hyveistään sekä älyllisitä kyvyistään. Muuttuva, kaksiosainen merkki, joka liittää kaudet toisiinsa. Hedelmätön merkki, jos 5. huoneen alussa; saattaa ilmetä lapsettomuutta tai vähän lapsia. 
Kuuluisia Aurinko-Neitsyitä:
Hildegard von Bingen, Konfutse, Goethe, Friedrich Hegel, Greta Garbo, Tolstoi, Guillaume Apollinaire, Mary Shelley, D.H. Lawrence, Ingrid Bergman, Antonin Dvorak, Gustav Holst, Karl Lagerfeld, kardinaali Richelieu, Colbert, Tsingis Khan, Iivana Julma, keisari Augustus, Caligula, World Trade Center 2001 


Astrologinen tulkinta
           

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti