sunnuntai 4. lokakuuta 2009

Leijona


Astrologinen tulkinta
           


Leijona
    

Auringon merkkinä Leijonaa luonnehtii rohkeus, voittamaton asenne ja tukahduttamattoman tahdon lahja nousta tavallisen yläpuolelle. Anatomisesti Leijona hallitsee sydäntä ja verta, symbolisesti sydän on vahvuuden ja elinvoiman keskus. Leijonaan liittyy veren nousun prosessi, jonka avulla voimme osallistua moraalisiin, fyysisiin, alueellisiin tai poliittisiin taisteluihin vapaana loogisesta tietoiduudesta seurauksista tai vaistonvaraisesta tietoisuudesta rajoituksista. Tällöin meistä tulee suurempia, voimakkaampia, tietoisempia ja kykenevämpiä kuin tavallisesti pidämme itseämme. Leijonien on helppo omaksua tällainen asenne tai persoona milloin tahansa, kun he kokevat tarpeelliseksi tuoda ilmi ylemmyytensä. 

Aurinko on voiman ja johtajuuden luonnollinen symboli.Perinteisesti Aurinko edustaa johtajaa tai kuningasta. Leijonan merkin edustajissa on helposti huomattavissa leijonan majesteetillinen suuuruus. Leijona pitää itseään toiminnan kuninkaallisena keskuksena huolimatta muiden mielipiteistä. Leijonat ovat reviirieläimiä ja ovat vähän kiinostuneita siitä mitä tapahtuu heidän alueensa rajojen ulkopuolella. He haluavat, että heillä on alue, jota kutsua omaksi valtakunnakseen, joka on heidän oikeutettu paikkansa loistamiseen ja johtavana, organisoivana ja orkestroivana keskipisteenä olemiseen. Joillekin se on koti, muille harrastus tai älyllinen toiminta, joillekin laajempi ura tai poliittinen toiminta. Leijonat tuntevat suurta ylpeyttä ja mielihyvää siitä, että heitä pidetään ihmisinä joita ihailla ja katsoa ylöspäin. Kohtele Leijonaa kunnioittavasti ja he todistavat ansainneensa maineensa avaramielisinä, innostuneina ja ylevämielisinä asenteeltaan. 

Leijona on herkkä ja vastaanottavainen oletetuille loukkauksille tai kuvitelluille uhille vihollisinaan pitämiltään ihmisiltä. Avomielinen suvaitsevaisuus ja rentoutunut itseluottamus siirtyvät egon tarpeiden tietä. Vastustajana Leijona on verenhimoinen ja merkin hallitsevien ominaisuuksien johdosta sen edustajat ovat harvoin tyytyväisiä ennen uhan täydellistä tuhoamista. Leijonat ovat herkkiä omien tunteidensa suhteen, mutta paljon vähemmän empaattisia muiden tunteita ja ajatuksia kohtaan, minkä takia merkillä on pelottava maine brutaalista, raa ´asta ja äärimmäisestä käytöksestä. Muinaiset astrologit kuvasivat Leijonan petomaiseksi, tuhoavaksi ja villiksi, tarkoittaen vastaanottavaisuutta eläimellisten, alkukantaisten vaistojen suhteen ennemmin kuin korkeamman järkeilyn. Tämä on Leijonan pimeämpi puoli, joka harvoin mainitaan Leijonan lämmön, elinvoiman ja aurinkoisen auran, jota Leijonat ilmentävät kun eivät ole ahdistetut käytöksensä rajoille, yhteydessä. Muita kielteisä ominaisuuksia ovat taipumus dogmaattisuuteen, kiusaaminen, itsepetos, turhamaisuus ja snobistinen, holhoava asenne. 

Leijonan elementti on tuli ja merkki on luonteeltaan kuuma ja kuiva. Tulityyppejä kuvaa spontaanius, nopeus, intuitiiviset vastaukset, reaktiot, eläväisyys, tarttuva tapa suhtautua toisiin ja korkea energiataso. Heitä vetää puoleensa intohimo, draama ja he kaipaavat huomiota. Leijonat nauttivat suuresti asemissa, jotka ohjaavat huomion heihin, ja silloin kun se ei itsestään tapahdu he yrittävät tietoisesti ja alitajuisesti saada sen aikaan käyttämällä vahvoja, eläviä värejä, dramaattisia eleitä ja liioittelevia ilmaisuja. 

Humoraalisessa teoriassa sappi liitetään raivon ja vihan ilmaisemiseen, joten koleeriset tyypit ovat huomattavan ärtyviä ja näyttävät temperamenttinsa nopeasti joko sanoin tai teoin ja sisäisesti verenpainen nousulla, mikä johtaa sykkiviin suoniin ja punastuneeseen ihonsävyyn. Culpeperin mukaan tällaiset tyypit ovat luonteeltaan nopeaälyisiä, julkeita, ylpeitä, häpeämättömiä, raivokkaita, hätäileviä, nopeita, riitaisia, mutta myös rohkeita. Usein täynnä vihaa, nopeita liikkeiltään, pulssi on vahva ja nopea. 

Leijona on kiinteä merkki, mikä vähentää taipumusta liian nopeaan toimintaan. Leijonat todennäköisesti eivät vastaa jokaiseen vähäpätöisen tapahtumaan ja muodostavat yleensä mielipiteensä ajan kanssa, minä aikana monet ärsyttävät pienet asiat häviävät itsestään. Heitä pidetään usein yksinkertaisina, mikä tarkoitaa että he suhtautuvat asioihin juuri niinkuin ne ilmaistaan ja näkevät asiat niin kuin ne vaikuttavat pinnalta. Kommunikaation tuisi olla selkeää, yksinkertaista ja suoraa, tosin kirjallisemmat tyypit saattavat omata taipumuksen loisteliaan, runsaan ja värikkään taiteellisen ilmaisun tyyliin. Leijonilla ei ole tapana tutkia asioiden syvempiä tarkoituksia, eikä heillä ole silmää yksityiskohdille, vaan he arvioitavat asioita laajemmasta näkökulmasta. Heillä on kyky nähdä koko kuva , mikä sopii heidän johtajan kykyihinsä , sikäli että heillä on laaja näkemys ja tuntuma asioiden tilaan yleensä. He eivät ole parhaimmillaan käsitellessään tärkeitä yksityiskohtaisia käytännön asioissa, jotka saavat näkemyksen toimimaan ja he usen nojaavat yhteistyöhön ja tukeen muilta tarkkaavaisemmilta tyypeitä, jotka huolehtivat siitä että yksityiskohdat on huomioitu. 

Leijonien sanotaan vastustavan pikkumaisuutta, ja heillä vaikuttaa olevan optimistinen asenne että kaikki selviää ajan myötä itsestään. Vakaumus että suloinen kohtalo huolehtii heistä on yleensä siunaus, joka ylläpitää heidän itseluottamustaan, ja tällainen joustavuus yleensä luo menestystä, mutta asenne saataa johtaa suuriin vaikeuksiin, etenkin jos heidän käytännöllisten yksityiskohtien laiminlyöntinsä yhdistyy heidän mieltymykseensä ylellisyyteen ja liioiteltuihin suunnitelmiin. Kaikki rajoitukset ovat vieraita Leijonan luonteelle, ja taloudellinen suunnittelu tai rahankäytön rajoittaminen siihen mihin heillä on varaa ei ole merkin vahvoja puolia. Heillä on taipumusta suureellisiin taloudellisiin sitoumuksiin ja materiaaliseen hemmotteluun, jotka saavat heidät elämään varojensa rajoilla tai niiden yli. Ajat, jolloin taloudellinen tilanne pitää tasapainottaa voivat olla masentavaa aikaa Leijonille, mutta heidän luontaisten lahjojensa puute tällä alalla on vain heidän värikkään kykynsä elää elämä täysillä kääntöpuoli. 

Rakastajina ja kumppaneina Leijonat ovat outo sekoitus vastakkaisia piirteitä. He ovat ilmaisevat tunteensa loisteliaisuudesta ja lämpimästi, mutta heillä on itsekeskeisyyttä, josta voi seurata ongelmia kahdenkeskisissä tasa-arvoisissa suhteissa. He voivat kausittain eristää kumppaninsa, syventyen täysin omiin tarpeisiinsa ja kiinnostuksen kohteisiinsa, ja tämän jälkeen osoittaa suuria romanttisia eleitä ja muuttua ylitsevuotavan hurmaaviksi hetkeksi korvatakseen laiminlyöntinsä. Leijonat ovat yleensä uskollisia ja suorasukaisia tunteidensa suhteen, ja pyrkivät pysyvyyteen. He eivät pidä hienovaraisten pelien pelaamisesta ja arvostavat rehellisyyttä ja avoimuutta. Perinteisesti merkki ei ole suosiollinen avioliiton kannalta, koska heillä on vaikeuksia alueensa jakamisessa ja he pitävät kiinni jäykistä, joustamattomista näkemyksistä sen suhteen millaista elämän tulisi olla. Suhteet onnistuvat asenteeltaan joustavampien, ajoittaista poissulkemista vastineena paljosta ajoittaisesta huomiosta kestävien kumppaneiden kanssa, etenkin jos kumppani on niin taipuva ja mukautuva että kykenee säilyttämään omat kiinnostuksen kohteensa samalla kun tukee Leijonaa arkipäiväisissä käytännön asioissa. 

Leijonilla ei ole yleensä puutetta romanttisista ehdokkaista, joita vetää puoleensa heidän elävä ja karismaattinen olemuksensa, ja nuori rakkaus voi olla intohimoista. Kaikki tulimerkit ovat idealistisia ja he ilmaisevat intohimonsa avoimesti. He ovat erittäin vastaanottavaisia romanttisen huomion suhteen, joka on hyvin palkitsevaa heidän nälkäiselle egolleen, ja tämän takia he voivat kärsiä äkkipikaisista romanttisista suhteista, jotka ovat impetuos ja sopimattomia pitkäaikaisiksi sitoumuksiksi. Heidän mainitaan usein luottavan liikaa ihmisluontoon, ja odottavan kaikkien näkevän asiat yhtä yksinkertaisessa, mustavalkoisessa sävyssä kuten he. 

Kaikki aurinkomerkit näyttävät piirteet, joita voimme käyttää päästäksemme yhteyteen siihen vahvaan voimaan, joka tekee meistä yksilöitä, kykeneviksi nousemaan tavanomaisten pelkojen yläpuolellle. Leijonan viat ovat vain omat puutteensa herkimmin huomaavan luonteen äärimmäiset piirteet. Totuus, ylhäinen asenne ja puhdas elinvoima seuraavat auringonpaistetta. Tietoisesti käytettynä Leijona edustaa elementaalista parantavaa, valoa tuovaa, suoraa, iloista ja vahvaa voimaa. Leijona voi käyttäytyä kuin pieni kissa ajoittain, mutta omassa sydämessään se on aina loistava olento ,jota ei ikinä voi täysin kesyttää tai manipuloida vastoin sen omaa tahtoa. 

Leijonassa ovat ylennyksessä Aurinko ja Jupiter ja alennuksessa Saturnus. 

Tyypillisiä piirteitä ovat suuri, pyöreä pää ja huomiotaherättävät silmät. Vahva ja aktiivinen keho, yleensä suurempi ja pidempi kuin keskimäärin, laajat hartiat, kapeat kyljet, vaalet tai hiekanväriset hiukset, joissa usein häivähdys punaista, luonnonkiharat. Hiukset ovat yleensä paksut ja nopeasti kasvavat, mutta aivan kun Aurinko on vahva, kuten myös Leijonassa, on taipumus kaljuuteen. Ihonsävy on yleensä kirkas, usein taipumus punaisuuteen. 

Leijonan ilmansuunta on koillinen. Anatomiassa Leijonaan liittyvätsydän, veri ja verenkiertoelimistö , selkä, selkäranka, kyljet. Sairaudet: yleensä elinvoimainen ja vahva terveys, sydämeen, valtimoihin liittyvät sairaudet, hermoperäiset sydämentykytykset, selkäkipu kylkiluihin ja kylkiin liittyvät, koleerisena merkkinä taipumus kuumeisiin, keltatautiin ja kipeisiin silmiin. Liittyy sairauksiin, jotka johtuvat liiallisesta verestä sekä anemiaan. Kuu Leijonassa saattaa merkitä ongelmia kurkun tai vatsan kanssa. Mars Leijonassa liittyy sydämen ja verisuoniston tulehduksiin.

Paikoista kaikki majesteetilliset ja suureellisesti sisustetut paikat kuten teatterit, julkiset rakennukset ja monumentit, yleiset hallit, auditoriot, puistot, paikat jotka liittyvät kuninkaallisiin ja hallitsijoihin,, palatsit, linnat, linnoitukset. Luoksepääsemättömät paikat, aavikot, metsät, alueet joilla villieläimet liikkuvat vapaasti. Taloissa paikat lähellä lämmön- ja tulenlähdettä, savupiiput ja paikat, joissa sisustus on erityisen runsasta ja hienoa. 

Maat ja kaupungit: Italia, Rooma, Alpit, Tsekki, Turkki, Sislia, Praha, Alsace Ranskassa, Damascus, Lintz Itävallassa, Goblenz Saksassa, Bristol Englannissa.

Värit: Keltainen, punainen ja oranssi, kulta ja täyteläiset, syvät, elävät kunikaalliset värit, Mineraalit ja kivet : Kulta, rubiini, kissansilmä, timantti, tummanpunaiset granaatit ja loistavat kelta-oranssit , puna-oranssit tai keltaruskeat zirkonit. 

Jos 5. huone alkaa Leijonassa mahdollisesti vähän lapsia tai lapsettomuutta. Kaksosten suhteen tarkoittaa yhden lapsen syntymää. 

Kuuluisia Aurinko-Leijonia:
Neitsyt Maria, Helena Blavatsky, Sri Aurobindo, Carl Gustav Jung, Jean Piaget, Maupassant, Emily Bronte, Andy Warhol, Depussy, Madonna, Whitney Houston, Mick Jagger, Alfred Hitchcock, Polanski, Napoleon Bonaparte, Barack Obama, Jacqueline Kennedy, Bill Clinton, Fidel Castro, Mussolini, Milosevic, Haile Selassie, Frans Josef I, Yves Saint-Laurent, Louis Vuitton, Mata Hari, Arabian Lawrence, Nigel Armstrong, Hiroshima 1945


Astrologinen tulkinta
           

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti