sunnuntai 4. lokakuuta 2009

Vaaka

Astrologinen tulkinta
           
  


Vaaka 

Hallitseva planeetta : Venus 
23.9.- 22.10. 

Elementti : ilma , kuuma ja kostea 

Laatu: Johtava 

Auringon siirtyessä Vaakaan päivä ja yö ovat yhtä pitkät kaikkialla maapallolla. Valon ja pimeän tasapainottaminen liittyy tyyneyden palauttamisen symbolismiin. Muinoin ajankohtaa käytettiin nykyisten asioiden tilan arviointiin, tulevien tarpeiden kartoitukseen ja olemassaolevien ongelmien hoitamiseen sekä toteutettavissa olevien suunnitelmien laatimiseen seuraavalle kaudelle. Egyptissä vaa´an symboli liitettiin elämän lopussa tapahtuvaan sielun punnitsemiseen Totuuden sulka toisessa vaakakupissa. Roomalaisessa mytologiassa jumalatar Astraea hallitsi oikeutta ja lakia, käyttäen vaakaa määrittelemään tilanteet, joissa tarvittiin karmallista puuttumista rehellisyyden ja tasa-arvon palauttamiseksi. 

Tämän jakson aikana syntyneet ovat sisäistäneet analyyttisyyden, arviointikyvyn ja tasapainoisuuden ominaisuudet ja välttävät äärimmäisyyksiä ja liiallisuutta. Vaaoilla on luonnollinen kyky vertailla, erotella ja ajatella puolueettoman filosofisesti. Heillä on ihmissuhteissa loistavat kommunikaatiokyvyt, jotka perustuvat oikean ja vasemman aivopuoliskon väliseen hienoon työskentelyyn. Heidän voi luottaa antavan oikeudenmukaisen ja ennakkoluulottoman arvion, joka pyrkii tasapainottamaan henkilökohtaiset viat liittämällä ne laajempiin sosiaalisiin yhteyksiin. 

Vaakojen tavoitteena on löytää tasapainon ja oikeudenmukaisuuden asema. He ymmärtävät, että tasa-arvon ja oikeuden etsintä tulee aloittaa sisäisellä mietiskelyllä ja ovat enemmän kuin onnellisia tutkiessaan omaa emotionaalista käytöstään tai antaa muiden tehdä niin. Tavoitellessaan oikeudenmukaisuutta he harkitsevat tarkoin, että muilla saattaa olla toisenlainen näkemys kuin heillä ja pyrkivät vilpittömästi ymmärtämään asiat useista näkökulmista. Ongelmana on kuinka harmonian tavoittelija parhaiten hallitsee ristiriitaisten todellisuuksien runsauden. Voiko ne syntetisoida eheäksi kokonaisuudeksi vai johtavatko ne vain pysymättömyýteen ja päättämättömyyteen, mielipiteestä toiseen heilumiseen. Aurinkomerkin jalompia ominaisuuksia ilmentävät Vaa`at ovat oppineet käyttämään todellista arviointikykyä ja huomaavaisuutta. He analysoivat asian, ja integroivat sen sitten ratkaisuksi pitäen kiinni periaatteistaan kunnes uusi tieto aiheuttaa tarpeen uudelleenarviointiin. Tämä prosessi vaatii jonkinlaista äärimmäisyyttä, ja Vaa´an on tutkittava itsensä läpikotaisin ja kypsyessään ymmärrettävä että ainoa ristiriidaton tila on pysähtyneisyys, inertia. Pyrkimyksessä rauhaan ja harmoniaan täytyy olla valmis omaksumaan kanta ja pitämään siitä kiinni huolimatta epämukavuudesta, jota se aiheuttaa muille ja siten itselle. Harmonian löytäminen maailmassa, joka on täynnä nousu- ja laskuvesiä, jännitteitä ja rasitusta, ei ole helppoa. Sen sijaan, että eläisivät rentojen ihmissuhteiden ja helpon tyytyväisyyden tilassa, suurin osa Vaa´oista ovat tuskallisen tietoisia vaikeista päivittäisistä konflikteista ja epämukavuudesta, joka ilmenee aina kun heidän näkemyksensä ovat ristiriidassa jonkun muun kanssa. 

Vaaka kuvataan usein kaikkein tavoiteltavimmaksi aurinkomerkiksi, vaikka perinteisesti Aurinko on alennuksessa merkissä. Aurinko on luovan itseilmaisun ja yksilöllisyyden symboli, ja Vaa`at ovat taipuvaisia arvioimaan omia tarpeitaan suhteessa velvollisuuksiinsa muita kohtaan. Oman tien löytämisen ja omien mielipiteiden ilmaisemisen ilman muiden ihmisten puuttumista kannalta tällainen asenne on este. Vaa`at eivät tunne itseään mukaviksi keskittyessään omien tarpeidensa toteuttamiseen, ja heidän täytyy ylittää vaistonvaraisia esteitä kyetäkseen säilyttämään tällainen asenne. Jos he pitävät kiinni merkin syvällisemmistä henkisistä periaatteista, he eivät tunne tarvetta tehdä myönnytyksiä välttääkseen vastakkainasetteluja, vaan omaksuvat mielellään polarisaation, ja kestävät samalla voimalla kaiken mitä he vastustavat. Tässä mielessä heistä tulee tasapainottajia, jotka tahdikkuus, sopivaisuuden taju, oikeudenmukaisuus ja järki aseenaan kohtaavat vastustavan voiman pelottomasti. Vaaka on kardinaalimerkki, jolla on pohjimmiltaan voimakas tahto, joka saa aikaan muutoksia. Kaikista kardinaalimerkeistä Vaaka on kaikkein aliarvioiduin voima, heidän ei-pelottavat persoonansa saavat usein luulemaan, että he luopuvat tavoitteistaan paljon helpommin kuin he tekevät. 

Selkeän egon ilmaisemisen tukahduttamiseen liittyy Vaa´an hallitsija Venus, planeetan, jonka täytyy luoda suhteita, olla haluttu ja muiden hyväksymä. Vaakojen maailman keskipisteenä ovat ihmissuhteet ja heidän velvollisuuksiensa muiden suhteen huomioiminen. Tästä asenteesta johtuvat heidän tunteensa ja tekonsa, ja Vaa`at ovat usein ahdistuneita ihmissuhteiden takia tai ihmissuhteeseen pääsemisen suhteen. Venus antaa merkin edustajille diplomaattisen ja hurmaavan luonnetyypin. He ovat tunnettuja puoleensavetävän vaikutelma tekemisestä, hienostuneesta taidemausta ja taiteen arvostamisesta sekä kyvystä vaatettaa itsensä hienosti ja huolitellusti. Venus omaksuu Vaa`assa päivällisen hallitsija-asemansa, ja on hyvin selkeästi ja näkyvästi ilmenevä. Eläessään maailmassa, jossa haluavat ilmentää kauneutta ja mielihyvää ja näkevät sen manifestoituvan ympärillään niin selkeästi, he saattavat olla liian helposti vaikutettavissa ulkoisten vaikutelmien perusteella. 

Suurin osa ihmisista harvoin elää aurinkomerkkinsä korkeampien laatujen mukaisesti ja useat tähän merkkiin liittyvät negatiiviset merkitykset, kuten päättämättömyys, herkkäuskoisuus, teeskentely, ilmaisematon vastenmielisyys, liiallinen mielihyvän tavoittelu, kahden äärilaidan välillä häilyminen, ovat selkeästi havaittavissa arkipäivän Vaa`assa. He käyttävät usein ilmaisuja "se ei ole reilua" ja "toisaalta". Vaa`at ovat tyytyväisiä pinnallisessa harmoniassa elämiseen ja voivat olla uuvuttavia vältellessään epämukavia asioita. Niin kauan kuin kaikki vaikuttaa olevan hyvin Vaa`at yleensä vakuuttavat kaiken olevan niin kuin pitääkin. Heillä on luonnollista lahjakkuutta sanankäyttöön ja olettamus, että jos kaikki kuulostaa olevan kunnossa, se myös luultavasti on niin, minkä johdosta Vaakojen on helppo vakuuttaa muut omasta vilpittömyydestään ja olla itse huomaamatta vilpillisyytttään niin tehdessään. 

Vaa`at ovat taipuvaisia uskomaan, että kompromissit ja neuvottelu antavat heille kaiken mitä he haluavat. Sen sijaan että rehellisesti myöntäisivät pyrkivänsä omiin päämääriinsä he pyrkivät saavuttamaan kannatusta saamalla muut näkemään asian heidän kannaltaan. Kun Vaaka kyseenalaistetaan, he pyrkivät asianmukaiseen itseanalyysiin ja introspektioon, mutta järkeily, ei syvällinen omien motiivien ymmärtäminen ja harkitseminen, johtavat heidät pian tuntemaan oikeutusta ja näkemään pyrkimyksensa kohtuullisina. Vaakoja kiinnostaa usein enemmän itsensä puolustaminen älykkäästi kuin syvällisemmän moraalisen aspektin harkitseminen. Jos sanat kuulostavat oikealta, se on tarpeeksi hyvä, hyvin muotoiltu lause ei ole valhe. 

Vaa`at antavat ihmisille vaikutelman, että heidän moraalinen vakaumuksensa on hatara, periaatteiden noudattaminen heikkoa ja toimintatavat vilpillisiä, lukuunottamatta hyvin viisaita ja tahdikkaita Vaakoja. Kun he menestyksekkäästi ohjaavat itsensä voittoon konfliktissa, seuraa usein epämukava manipuloiduksi tulemisen tunne. Tähtimerkki, jota arvostetaan huomaavaisena, sosiaalisesti hyväksyttävänä ja helposti muiden kanssa toimeentulevana jättää usein jälkeensä syvää turhautumista yrityksissään puhua itsensä ulos vaikeista tilanteista ja likaisista emotionaalisista ongelmista. Pyrkiessään olemaan huomaavainen Vaa`oilla on luonnollinen taipumus välttää tuskallista mutta välttämätöntä asioiden loppuunsaattamisen vaiheen käsittelyä. Aina valmiina jättämään neuvottelut ja omat vaihtoehtonsa avoimiksi Vaakojen suurin ongelma on, että he pyrkiessään olemaan oikeudenmukaisia muita kohtaan usein ovat kaikkea muuta. 

Ilmamerkkinä Vaaka haluaa pitää asiat kevyinä, kirkkaina ja myönteisinä. Ilma-elementti liittyy sangviiniseen humoraaliseen tyyppiin, joka antaa kohtuullisen, monipuolisen, tasapainoisen ja optimistisen luonteen. Sangviiniset temperamentit pyrkivät välttämään äärimmäisiä reaktioita ja innovatiivisiä lähestymistapoja. Vaa`at menestyvät vaikuttaessann kykenevänsä tarjoamaan kaikkea kaikille, mutta eivät sovellu yhtä hyvin intensiivisiin ja vaativiin suhteisiin. Maaelementin edustajat pitävät heitä pinnallisina, kevytmielisinä ja sitoutumattomina, vesityypit kykenemättöminä vastaamaan syvällisiin emotionaalisiin tarpeisiin ja tulityyppeihin ei tee vaikutusta heidän viileä ja hurmaava pintakiilto, jos sen alta paljastuu elävän kipinöinnin ja karismaattisen energian puute. 

Humaanina merkkinä Vaakaa kuvaavat hyvät käytöstavat, kohteliaisuus, imarteleva puhetyyli ja karkeuden puuttuminen. Ammattiuralla Vaa`at sopivat hyvin diplomaateiksi, täydellisiksi neuvottelijoiksi ja asiakassuhdetyöhön. He saattavat löytää paikkansa myös taiteiden alalta, jossa he ilmentävät mieltymystään valon, värin ja muodon muokkaamiseen tasapainoisiksi ja symmetrisiksi ilmaisuiksi, jotka sopivat suuren yleisön makuun ja soveltuvat kaupallisiin tarkoituksiin. Heidän tyylinsä on konventionaalinen ennemmin kuin intohimoinen tai erikoinen, ja he sopivat hyvin liiketoimintatilanteisiin, joissa vaaditaan viehättävä ja helposti arvostettava julkisivu. 

Vaa`an ihanteellinen ammatti on kuitenkin lain, hallinnon, valtion ja siviilioikeden alalta. Parhaimmillaan Vaaka on todellinen strategisti, jonka järki hallitsee tunnetta tarkoituksenmukaisesti ja palvelee laajempaa pyrkimystä epätasa-arvon ja epäoikeudenmukaisuuden korjaamiseen. Vain kohotessaan asemaan, jossa eivät enää näe itseään oman universuminsa keskuksina vaan tasapainon luojana ympäristössään Vaa`at kykenevät arvostamaan kosmista lahjaa, joka heille on annettu. Tasapaino löytyy helposti hiljaisuudessa, mutta palvelee suurempaa tarkoitusta kun se kestää pystyssä rajuimmissa myrskyissä, näkemys keskittyneenä etäiseen horisonttiin. Ei pysymällä keskikentällä, vaan pysymällä keskittyneenä ideaaleihin voi Vaaka vapautua häiriötekijöistä ja löytää paikan, jonka harmonia ja tasapaino heijastaa heidän omaa sisäistä rauhaansa. Mohandas Gandhi ja Margaret Thatcher ovat Vaakoja. Yhdysvaltojen valtion nouseva merkki on Vaaka. 

Vaa`assa ovat ylennyksessä Venus, Saturnus ja Mars sekä alennuksessa Mars ja Aurinko. Vaa`an tyypillisiä fyysisiä piirteitä ovat sopusuhtainen vartalo, taipuvainen ennemmin pituuteen ja hoikkuuteen kuin lyhyyteen ja lihaksikkuuteen. Kasvot ovat pyöreät ja yleensä viehättävät, kirkas ihonsävy, tosin taipumus näppylöhin ja pisamiin vanhemilla Vaa`oilla. Hiukset ovat luonnollisesti vaaleat, pehmeät ja kasvavat pitkiksi. 

Vaa`an ilmansuunta on länsi. Vaaka hallitsee anatomiassa munuaisia, alaselkää, virtsarakkoa, munasarjoja ja yleensä verta. Vaakaan liittyvät sairaudet vaikuttavat munuaisiin, alaselkään, takapuoleen, virtsarakkoon, virtsateihin, kehon niveliin ja veren laatuun. Merkillä on taipumusta liialliseen sokerin ja muiden nautintoaineiden käyttöön ja heiltä puuttuu keino fyysisen energian purkamiseen, joten liiallinen ruoka, juoma ja seksi saattavat aiheuttaa ongelmia. Vaa`oilla voi olla taipumausta riippuvuuksiin, alkoholiongelmiin ja heidän mieltymyksensä sokeriin yhdessä heikkojen munuaisten kanssa saattaa johtaa diabetekseen. Munuaiskivet, noidannuoli, sukupuolitaudit ja haavaumat munuaisissa ja virtsarakossa. 

Vaakaan liittyviä paikat ovat valoisia, ilmavia ja korkealla maanpinnan yläpuolella. Ulkona paikat, missä ilma on puhdasta ja kirkasta, kuten vuoret ja mäkiset alueet. Tuulimyllyt ja tuulienergian prosessoinnin paikat. Perinteisesti metsästykseen ja haukkametsästykseen käytetyt paikat, nykyisin lentokentät ja kommunikaatioteknologian pylväät. Hiekkaiset ja soraiset paikat, saha-alueet, paikat, joissa puuta leikataan ja säilytetään, ladot ja ulkohuoneet, jotka sijaitsevat erillään asuintalosta. Sisällä paikat lähellä ikkunoita ja lattian yläpuolella lähellä kattoa, ilmastointikanavat, talojen ylemmät huoneet, komerot ja huoneet, jotka sijaitsevat toisten sisällä, kuten vaatehuoneet. 

Maat ja kaupungit: Itävallan korkeat alueet, Alsace ja Arles Ranskassa, Viro ja Latvia, Lissabon Porrtugalissa, Frankfurt ja Spires Saksassa, Wien, Thebes Kreikassa, Fribourg Sveitsissä. Väreistä, ne jotka eivät ole liiallisia sävyiltään . Harmaat, pastellit ja hillityt värit. Kivet ja metallit: kupari, safiirit, markasiitti, lapislazuli ja krysoliitti. 

Vaaka on humaani merkki.

Kuuluisia Aurinko-Vaakoja: Fransiscus Assisilainen, Paavi Paavali VI, Paavi Johannes Paavali I, Edward Bach, Annie Besant, Deepak Chopra, Nietzsche, Martin Heidegger, Hannah Arendt, Michel Foucault, Cervantes, Rimbaud, Diderot, Oscar Wilde, F. Scott Fitzgerald, Katherine Mansfield, Italo Calvino, Verdi, Franz Liszt, Camille Saint-Saens, Pavarotti, George Gershwin, Alphonse de Lamartine, Michelangelo Antonioni, Mastroianni, Jacques Tati, Le Corbusier, Nils Bohr, Savonarola, Berlusconi, Putin, Liliane Bettencourt (L`Oreal), Himmler, Mobutu, Mika Häkkinen 
Astrologinen tulkinta
           

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti